مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری واگذاری خانه های تاریخی به بخش خصوصی و بهره برداری از آن را تنها راه احیای آثار تاریخی در شرایط کنونی دانست و گفت:کشور ایران در زمینه واگذاری و احیای آثار تاریخی تجربه ای نداشت تا اینکه به همت کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و طرح پردیسان این واگذاری آغاز شد.
سیدمحمد بهشتی در آیین بهره برداری ازهتل سرای عامری ها در کاشان افزود: گفت: خانه عامریها نقش میهمان خانه ایرانی ها را دارد و امیدواریم با الگو قرار گرفتن این طرح، تکراری برای ادامه این روند در جای جای ایران باشد تا آثار ما بنحو شایسته حفظ و معرفی شود.
او با بیان اینکه 15 سال پیش در سازمان میراث فرهنگی گردشگری برای حل معمای حفاظت از آثار تاریخی به راه حلی دست رسیدیم که هیچ تجربهای در آن نداشتیم تصریح کرد: برای حل معمای حفاظت از آثار تاریخی کشور، به راه حلی دست زدیم و مسیری را آغاز کردیم که در ایران بیسابقه بود.
او گفت: به همت تعدادی از کارشناسان سازمان میراث فرهنگی «طرح پردیسان» آغاز شد؛ در آن زمان، این طرح در قالب یک آرزو شکل گرفت تا بتوانیم روزهایی در چنین روزی بازگشایی خانهی عامریها را ببینیم.
بهشتی با بیان اینکه امروزشرایط جدیدی بهوجود آمد تا برخی بناها توسط بخش خصوصی دوباره احیا شوندخاطرنشان کرد: امیدواریم این الگو در سراسر کشور نمونه باشد و ما شاهد حرکت وسیع در بخش خصوصی با هدایت سازمان میراث فرهنگی باشیم.
او با تأکید بر اینکه تمرکز دولت جدید بر روی گردشگری فرهنگی است و هدف این گردشگری نیز معرفی شایسته آثار تاریخی و مدیریت این آثار است سرای عامریها را یکی از حلقههای گردشگری فرهنگی ارزیابی و اضافه کرد: همیشه لازم نیست این گردشگری فرهنگی در خانههای مجللی مانند عامریها رخ دهد؛ میتوانیم گاهی این امر را در خانههای سادهتر نیز محقق کنیم.
مشاور سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همنین در حاشیه بهرهبرداری از هتل سرای ˈعامریهایˈ کاشان در جمع خبرنگاران کارنامه یکساله دولت یازدهم در توجه به آثار تاریخی را امیدبخش توصیف کرد و افزود: دولت یازدهم خلاء بی توجهی به حفظ و مرمت آثار تاریخی در گذشته را به سرعت پر کرد.
وی اظهار داشت: در دولت اصلاحات نیز تمهیدات خوبی در زمینه ایجاد الگویی برای استفاده از بناهای تاریخی با کمک بخش خصوصی در حفاظت از بناهای تاریخی کشور اندیشیده شده بود.
وی در ادامه تصریح کرد: اما در دولت نهم و دهم سرمایه گذاری هایی که با ضمانت حفظ قوانین سازمان میراث فرهنگی بوجود آمده بود، متوقف شد.
بهشتی ابراز امیدوارم کردبا تبدیل خانه تاریخی ˈعامری هاˈ کاشان به یک هتل مجهز دیگر شهرها هم بتوانند با الگو قراردادن این تجربه در حفظ آثار تاریخی خود گام بردارند.
خانه عامری های کاشان 9 هزار مترمربع عرصه و 12 هزار اعیانی دارد و با داشتن 85 اتاق و هفت حیاط بزرگترین خانه تاریخی ایران است.
هتل پنج ستاره در سرای عامریها دارای 15 اتاق اقامتی با ظرفیت 32 تخت و چهار سوئیت مجزا و معماری و فضای سنتی است.
این هتل شامل چایخانه سنتی، سالن همایش، سالن پذیرایی و کارگاههای هنری و صنایع دستی با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی شده است.
انتهای پیام/